Pastoe FM03 Chair
Pastoe FM03

/ Pastoe

Braakman

De FM03 fauteuil van Pastoe is een belangrijk design uit de geschiedenis van Pastoe. Cees Braakman was destijds hoofdontwerper van Pastoe. Hij werd voor deze stoel geïnspireerd door de internationale moderne stijl beweging en experimenteerde graag met nieuwe materialen. Een decoratieve twist is de tijdschrift-houder aan de achterkant van de stoel.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Braakman Pastoe
Braakman Pastoe

Over Braakman

De FM03 fauteuil is 78 cm hoog, 52 cm breed en 75 cm diep. De zithoogte is 42 cm. De stoel heeft een onderstel van staal en kussens met een eiken frame. Je kunt voor de iconische stoel kiezen uit verschillende stoffen en kleuren. 

De FM03 is verkrijgbaar vanaf € 625,00

 

Braakman
Braakman pastoe

Over Pastoe

Pastoe is een oer-Hollands merk dat vooruitstrevende en eigentijdse meubels produceert met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Gestart in 1913 als kleine timmerfabriek. En nog steeds maakt Pastoe prachtige kasten. De Pastoe Amsterdammer serie – al vanaf 1978 in de collectie van Pastoe –  is misschien wel het bekendste model van dit merk. Direct te herkennen aan de geribbelde deur die je naar boven kunt schuiven en aan de achterkant van de kast verdwijnt. De kernbegrippen van Pastoe zijn eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht en dat is duidelijk terug te zien in de collectie. Het verleden is een inspiratiebron en tegelijkertijd de verplichting om continu te blijven investeren in kwaliteit en vormgeving.

Pastoe
Cees Braakman

Over Cees Braakman

Cees Braakman is een ontwerper die van 1945 tot 1978 aan het hoofd van het Pastoe-ontwerpteam stond. Na de tweede wereldoorlog is hij in Amerika Amerikaans Design en productieprocessen gaan bestuderen. Braakman raakte geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames en introduceerde de eerste moderne ontwerpen bij UMS PasToe. Hierbij werd gebruik gemaakt van de gebogen plywood technieken. Reizen was een grote inspiratiebron. Reizen naar Amerika maar ook naar Japan, waaruit de Japanse Serie is ontstaan.
Het beroemdst is Braakman waarschijnlijk geworden om zijn draadstalen eetkamerstoelen. Deze stoelen waren geïnspireerd op de stoel van Ray en Charles Eames. De stoel werd de SM05 genoemd. Het tijdloze ontwerp maakt de stoel bijzonder. De draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect en de rugleuning zorgt voor een comfortabele zit.

Je vindt de FM03 bij Flow Lab

 

Get inspired

logo-pastoe

Pastoe

The Storage of your life