/ Arco

Close

De Close is ontworpen door designer Gudmundur Ludvik (Island). Voor de Close geldt dat hij net zo comfortabel zit als dat hij er uit ziet. De ronde rug zorgt voor veel zitcomfort doordat hij zich aangenaam om je rug heen vormt. Het is een stijlvolle stoel die eenvoud uitstraalt. Om de stoel Close aan te vullen rondom de eettafel ontwierp de IJslandse designer ook de Close Bench. Het ontwerp straalt zachtheid en eenvoud uit: de geometrische lijnen van de buitenzijde steken mooi af bij het organisch gevormde zitgedeelte. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over eetkamerstoel Close

De stoel is te verkrijgen in stof of leder. De onderstellen zijn er verschillende afwerkingen in beuken of aluminium.

De is ook draaibaar, op wielen leverbaar.

Doordat de zitting iets onder de rug uitkomt, wordt de tweedeling tussen rug en zitting geaccentueerd. De comfortabele bank is als twee-, drie- en vierzitsbank te verkrijgen. Het onderstel is beschikbaar in hout of staal. De Close Bench komt goed tot zijn recht aan de eettafel of in de zitkamer. Daarnaast is de bank een blikvanger in zakelijke ruimtes als kantoren, lounges of restaurants.

Stoffen verkrijgbaar in Kvadrat, De Ploeg, Febrik, Camira en Medley. 

Over Arco

Doen waar je goed in bent betekent voor Arco: tafels maken. Tafels hebben een centrale plek in ons leven: we praten, werken, vergaderen, eten en vieren feest aan tafel. Voor al deze momenten probeert Arco op een slimme en eigen manier design tafels te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren: of het nu gaat om een kantoorinrichting of een tafel op maat voor in de eetkamer. Arco is een  familiebedrijf uit Winterswijk met een lange geschiedenis. Maar Arco is zeker een bedrijf van nu: gedreven, inventief en toegewijd.

Over Designer Gudmundur-Ludvik

Gudmundur Ludvik Gretarsson is geboren in 1970 in Reykjavik, Ijsland. Vanaf 1999 werd Kopenhagen zijn thuisbasis. In zijn werk stelt hij vakmanschap met design samen. 

Voordat Gudmundur Beeldhouwwerk aan de Icelandic Academy of Arts studeerde, werkte hij als houtbewerker en kastenmaker. In 2002 is hij afgestudeerd aan de Danish Design School als meubelontwerper. Door de combinatie van deze twee studies heeft hij zijn creatieve talenten goed kunnen ontplooien. Hij verenigt technische en esthetische aspecten van design. Gudmundur beheert zijn eigen studio en is mede eigenaar van de Design Company Welling /Ludvik industrial design in Kopenhagen.

 

Get inspired

Arco

Arco