/ Hay

Dapper

Fauteuil Dapper is ontworpen door Doshi Levien. De inspiratiebron voor deze minimalistische fauteuil was de Japanse handwaaier.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Dapper

De Dapper fauteuil met zwart onderstel van Hay combineert een klein formaat met een groots zitcomfort. Dat is geen toeval, want designer Doshi Levien ontwierp de Dapper fauteuil voor de studentenaccommodatie Victoria Hall in King’s Cross. Gelukkig reikt de functionaliteit van deze high-end studentenstoel tot ver buiten de gemiddelde studentenkamer. Zo kun jij ook van hem genieten!

De Dapper fauteuil van Hay bestaat uit een onderstel en een kuip. Het onderstel is gemaakt van gepoedercoat staal. De kuip is gemaakt van gegoten multiplex met eikenfineer. De stoel is 70,2 cm breed, 66 cm diep en 74 cm hoog. De zithoogte is 43 cm. Deze stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

De Dapper is verkrijgbaar vanaf €759,00

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar heeft inmiddels een ruim assortiment stoelen, tafels en kasten. Maar ook woonaccessoires als kussens, vloerkleden, barkrukken en banken en fauteuils. HAY toont aan dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design.

Bezoek Flow Lab

Over Doshi Levien

Doshi Levien is een ontwerpstudio in Londen, opgericht in 2000 door Nipa Doshi (1971) en Jonathan Levien (1972). Doshi groeide op in India en studeerde aan het National Institute of Design, terwijl Jonathan, die uit Schotland komt. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd in het creëren van ontwerp dat zowel technisch geavanceerd is als doordrongen is van culturele resonantie. Ze zijn internationaal geprezen om hun werk en werden in 2008 bekroond met de prestigieuze Future Legends of Design van het Cooper Hewitt National Museum of Design in New York.

Je vindt de Dapper bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.