/ Montis

Domino.18

Een bank, opgebouwd uit echte bouwstukken! Kan dat? Ja, dat kan. De Domino.18 is gebaseerd op het principe van modules die op elke mogelijke manier zijn te koppelen. Spelen met hoogtes en je eigen skyline creëren. De losse stoffering contrasteert fantastisch met de rechte lijnen van de modules. Ieder blok (module) biedt comfort. Creëer je eigen opstelling met de verschillende functies. Aan de ene kant de lounge- of tv hoek, aan de andere kant de lees-, eet- of werkplek. Bij de hoge zitblokken kan zelfs een eettafel aangeschoven worden. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Domino 18

De basis van de bank wordt gevormd door zwarte kunststof poten, die ver onder de romp gemonteerd worden. Het is mogelijk om wielen te laten plaatsen. De rug en arm bestaan uit een houten romp, met hoge kwaliteit schuim en wordt afgedekt met Dacron. De stoffering van de Domino.18 is ruim en nonchalant. De horizontale vlakken hebben ruimte om te plooien. Dit geeft de bank een pakkend, welgestelde uitstraling. De kussens zijn gevuld met 100% veren. 

De stoffen zijn van Kvadrat, Rohi, Febrik en De Ploeg. 

 

 

Over Montis

Montis startte in de jaren zeventig. Het stippen logo herinnert aan het tijdsbeeld van de onbevangenheid van deze tijd. Weg van de oubolligheid en over naar frisse eigentijdse vormentaal. En daar staat Montis nog steeds voor. Kwaliteit, vakmanschap, goed zitcomfort en sterke esthetiek voegt Montis hier nog aan toe. De collectie is tegelijk stijlvol en speels. De drijfveer van Montis is meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Voor lange tijd.  Alle ontwerpen dragen de eigenzinnige handtekening van de ontwerpers. Tegelijkertijd kunnen ze naadloos afgestemd worden op ieders persoonlijke levensstijl. Gerard van den Berg was een tijdlang gezichtsbepalend voor Montis met tijdloze modellen als Charly en Chaplin. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten zij in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

 

Bezoek Flow Lab

Over Designer Dick Spierenburg

Dick Spierenburg, ontwerpt meubels, interieurs en woonhuizen. Hij heeft architectuur gestudeerd in Delft en architectonische vormgeving aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Zijn ontwerpen karakteriseren zich door pure vormen die met contrasten, verhoudingen en details het handschrift lading geven. Spierenburg is in 1995 mede-initiatiefnemer van drie permanente interieurdesign tentoonstellingen: NIC, Pakhuis Amsterdam. In 2001 richtte Dick Spierenburg KBDS op, een samenwerkingsverband gebaseerd op een voorkeur voor eenvoud, inheemsheid en kwaliteit. In Duitsland was hij mede-initiatiefnemer van Design Post en is hij al jaren als creatief adviseur verbonden aan de internationale meubelbeurs IMM in Keulen. Voor de beurs van 2010 introduceerde Spierenburg Pure Village, een innoverend beursconcept voor de vertoning van design meubelen. In 2009 startte Dick Spierenburg zijn eigen designstudio in Amsterdam. Hij blijft toegewijd aan zijn visie: producten en ruimten ontwikkelen voor het heden die hun waarde behouden in de toekomst.

Dick Spierenburg heeft zijn naam verenigd aan toonaangevende Nederlandse design meubelfabrikanten, Pastoe, Gelderland en Montis. Voor Montis ontwierp Spierenburg de design zithoek Domino.

 

Get inspired

Montis

Montis, industriële elegantie made in Dongen