/ Norr11

Elephant

De Elephant Chair, ontworpen door Kristian Sofus Hansen en Tommy Hyldahl, is een moderne interpretatie van Scandinavisch minimalisme in combinatie met Japanse esthetiek.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Elephant

Het ontwerp is geïnspireerd op de Deense gestoffeerde stoelen uit de jaren 50, terwijl het zichtbare kenmerken heeft van de al iconische Mammoth Chair. Het resultaat is een lichte en elegante loungestoel waar de oorschelp-vormige rug van de Elephant zachtjes rond het lichaam buigt en superieur comfort biedt. Elegant en eenvoudig maar stevig zonder onhandig te zijn. 

De Elephant fauteuil van NOR11 is handgemaakt met een massief eikenhouten frame. De stoel is verkrijgbaar in drie framevarianten: natuurlijk, donker gekleurd en zwart eikenhout en kan worden bekleed met leer en wol. De zitting en de rugleuning zijn gemaakt van geperste eikenhoutfineer schalen van de hoogste kwaliteit.  De Elephant heeft een breedte van 75 cm, een lengte van 80 en een hoogte van 96 cm. Zithoogte is 38 cm. 

De Elephant is verkrijgbaar vanaf €1349,00

Over NORR11

NORR11, opgericht in 2011, is een Deens meubelmerk. NORR11 streeft er naar om Scandinavisch design opnieuw uit te vinden, waarbij het verleden en het heden worden gecombineerd. NORR11 werkt samen met innovatieve jonge ontwerpers en de beste fabrikanten om producten van uitmuntend vakmanschap en kwaliteit te produceren.

Je vindt de Elephant bij Flow Lab.

Over de ontwerpers

Kristian Sofus Hansen
Kristian creëert unieke stukken door eenvoudig, functioneel en doordacht ontwerp. Zijn ontwerpen zijn erop gericht om traditionele ontwerpmethoden en nieuwe productietechnieken samen te voegen om te komen tot hoogwaardige meubelstukken en productontwerp.

Tommy Hyldahl
Tommy is sinds 2010 verantwoordelijk voor het creatieve DNA van NORR11. Zijn interesse in materialen en productfabricage is duidelijk zichtbaar in de hele collectie.

Je vindt de Elephant Chair bij Flow Lab

 

Get inspired

logo-norr11

Norr11

Een nieuwe kijk op Scandinavisch design