Moderne Egg Chairs

Bij FLOW Lab hebben we een aantal stoelen die een duidelijke oorsprong hebben bij de beroemde Egg Chair. Zo is de Nosto fauteuil van het Nederlandse Design on Stock een goed voorbeeld. De Nosto fauteuil, ontworpen door studio Tom Dissel, heeft moderne strakke lijnen, maar door de hoge rug geeft hij ultiem comfort en bescherming. Hij is in verschillende stofferingen beschikbaar, waardoor hij in elk interieur past. Wanneer kom jij alle mogelijkheden bekijken? 

Scandinavisch design

Ook het scandinavische design bureau Norr11 heeft zich laten inspireren door de Egg Chair. Ontwerpers Kristian Sofus Hansen en Tommy Hyldahl hebben gekozen voor scandinavisch minimalisme en japanse esthetiek bij de Mammoth chair. Zo hebben ze niet alleen een prachtige stoel gecreeërd, hij zit ook nog echt fantastisch. De stoel wordt volledig met de hand gemaakt en heeft een massief eiken frame. 

Velvet

Velvet is al een aantal seizoenen niet meer weg te denken uit de design wereld. Ben je geïnspireerd door de ei-stoelen maar zou je hem graag in een velvet stoffering zien? Dan is de Uchiwa fauteuil een perfecte match. De fauteuil is ontworpen door ontwerpbureau Doshi Levien en is afgeleid van een traditionele japanse waaier, uitnodigend en intiem. De fauteuil is beschikbaar in verschillende stofferingen zodat je helemaal je eigen creativiteit kwijt kan. Het mooie van Hay is dat ze design beschikbaar maken voor het grote publiek door te werken met jonge, getalenteerde ontwerpers. 

 

Interieuradvies

Bijzonder dat de japanse esthetiek en de japanse waaier ook om de hoek zijn komen kijken bij het moderniseren van de befaamde Egg Chair. Ben je geïnspireerd geraakt door alle verschillende moderne Egg Chairs? Kom ze bekijken bij ons FLOW lab in Rotterdam. Wij helpen je ook graag met een interieuradvies. 

Sas hotel Kopenhagen

Wist je dat het Sas hotel in Kopenhagen in 1960 is ontworpen door Arne Jacobsen? Inmiddels is het hotel volledig gerenoveerd, maar als eerbetoon aan Arne Jacobsen is room 606 nog volledig in de originele staat bewaard gebleven. Na een vriendelijk verzoek aan de balie – en een leuke tip voor de bell boy – mag je dit heiligdom bezoeken. Dit is zo’n beleving. Enerzijds lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, maar anderzijds zouden de in 1960 ontworpen meubels zeker niet misstaan in ons huidige interieur.  Een absolute aanrader!

Trends & hypes

Trends & hypes zijn hartstikke leuk om te volgen binnen de designwereld. Maar het belangrijkste is dat een interieur bij jóu past. Je hoeft je dan ook niet volledig te committen tot één trend of hype. Je kan verschillende trends en smaken samen laten komen als dat bij jou past. Dat is namelijk het leuke aan design! Het vertegenwoordigt je identiteit.

Home of Scandinavian design

Bij Flow houden we ontzettend van Scandinavisch design. In Flow Lab hebben we maar liefst 2000 m2 aan inspiratie! Onze interieurdesigners laten hun creativiteit er los en laten je zien hoeveel mogelijkheden er zijn met onze prachtige designmerken. Kom langs en laat je betoveren! 

Deel deze pagina!

Keukentrend: Scandinavische keukens

Scandinavie ook in de keuken

Scandinavisch design in hal

Bouclé maakt comeback in het interieur

De tofste Scandinavische meubels van dit moment

Bouclé maakt comeback in het interieur

Bouclé: terug van weggeweest!

Bouclé maakt comeback in het interieur