/ Label van den Berg

Hidde

Draaifauteuil Hidde van Label is hét succesnummer uit de collectie. De fauteuil is vernoemd naar Gerards oudste kleinzoon.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Hidde

Label staat vooral voor meubels die lekker zitten en die met liefde voor het vak ontworpen zijn. Dit geldt ook zeker voor de Hidde, de vorm van de stoel heeft veel weg van een baseball handschoen en dat maakt dat je er het liefst meteen in kruipt. Met de bijpassende voetenbank maak je het geheel helemaal af en heb je een eye-catcher in je interieur die ook nog eens lekker zit. 

Het draaibare onderstel is mogelijk in verchroomd staal of in zwart gepoedercoat staal. Voor de stoffering van de fauteuil is er keuze uit diverse stof- en ledersoorten. De Hidde fauteuil heeft een breedte van 93 cm, een diepte van 93 cm en een hoogte van 88,5 cm. De zithoogte bedraagt 39,5 cm. 

De Hidde is verkrijgbaar vanaf €1650,00

Over Label

Een familiebedrijf met liefde voor het vak.

Het meubelvak zit bij Label in het bloed, al drie generaties lang! In 1991 richtte designer Gerard van den Berg zijn nieuw merk Label | vandenberg op. Als eigenzinnige designer met een doel voor ogen wist Gerard, samen met zijn broer Ton van den Berg, precies waar LABEL | Vandenberg voor moest staan: Dutch Design pur sang met een no-nonsense karakter. Zitmeubelen handgemaakt en ontworpen door vakmensen met passie. Vandaag de dag geldt dit nog steeds. Gerard en Ton groeiden op in de meubelfabriek van hun vader. Als zonen van een meubelmaker weten Gerard en Ton haarfijn hoe zij dit ambacht moeten uitoefenen en overbrengen naar de wereld om hen heen. Zo ook naar Marieke (dochter van Ton) en Jasper (zoon van Gerard) die al de 3e generatie meubelmakers zijn binnen de familie.

Je vindt de Hidde bij Flow Lab.

Over Gerard van den Berg

Een fundamentele jeugdervaring is zijn opleiding tot meubelmaker. “Ik heb het ambacht technisch perfect leren uitoefenen. Onder leiding van buitengewoon ervaren vakmensen heb ik leren schaven en sleutelen aan modellen, en alle mogelijke materialen en productietechnieken moeten uitproberen. Mijn technische kennis vormt een wezenlijke bijdrage aan mijn artistieke creativiteit.”

“Ik geniet ervan om als ontwerper mooie dingen te bedenken en die vervolgens als vakkundig vormgever te concretiseren. Daarbij is het fantastisch dat je creaties door veel verschillende mensen uit allerlei culturen worden gewaardeerd. Dat bevestigt je in het idee dat de kwaliteit van een goed ontwerp universeel is.

Je vindt de Hidde fauteuil bij Flow Lab en Flow Living.

 

Get inspired

logo-label

Label van den Berg

Dutch design pur sang