/ Hay

J110 Chair

De hoge rugleuning en zijn armleuningen geven de houten J110 chair een deftige uitstraling. Door zijn klassieke belijning is de stoel al heel wat jaren populair. De J110 chair heeft dezelfde zithoogte als een ‘normale’ eetkamerstoel, maar door de hoge rug lijkt het bijna alsof je in een loungestoel zit.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over J110 Chair

De J110 chair is gemaakt van beukenhout en is zeer krasbestendig. Hij is erg stevig en kan tegen een stootje. De stoel heeft een hoogte van 106 centimeter, een breedte van 53 centimeter, een diepte van 60 centimeter en de zithoogte is 44,5 centimeter. de stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De J110 Chair  is verkrijgbaar vanaf €209,-

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar is inmiddels een hele bekende vertegenwoordiger van het Scandinavisch design wereldwijd. HAY staat voor betaalbaar design om aan te tonen dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het feit dat veel van hun ontwerpen inmiddels klassiekers zijn, denk aan de AAC stoelen serie of de DLM tafels. Wist je dat de letters van de artikelen verwijzen naar de functie ervan? Een tipje van de sluier: door het handvat aan de DLM bijzettafel kun je deze altijd bij je in de buurt houden, Don’t Leave Me! Kun je zelf de andere afkorting ontcijferen?

Je vindt de J110 bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Over Poul M. Volther

In zijn ontwerpen vermijdt hij tijdelijke trends en concentreert hij zich vooral op het produceren met hoogwaardige materialen. Hij werd vanaf 1949 in dienst genomen dor de coöperatie FDB en werkte hier in hun ontwerpstudio onder leiding van Børge Mogensen. Toen Børge Mogensen in 1959 FDB verliet kreeg Poul M. Volther de leiding in handen. Hij ging verder met de serie Windsor stoelen ontwerpen. Volther paste de ontwerpen aan door ze iets eenvoudiger te maken dan dat Mogensen zelf had ontworpen. Poul M. Volther ontwierp veel fauteuils en banken die nu nogsteeds in productie zijn en erg geliefd in Denemarken.

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.