De Scandinavische keuken: Licht, minimalisme en functionaliteit

De Scandinavische woonstijl komt vanuit de noordelijk gelegen Scandinavische landen. Omdat in deze landen, voornamelijk in de winter, het licht erg schaars is moest hier iets op bedacht worden. Hoe kan het licht maximaal benut worden? Dit resulteerde in een minimalistische en ruimtelijke woonstijl gevuld met licht, eenvoud en functionaliteit. Om ook een stukje warmte te brengen in deze interieurstijl komen natuurlijke materialen als geroepen. Hout zorgt bijvoorbeeld voor de warmte en gezelligheid die leiden tot de finishing touch van een Scandinavische keuken. Een Scandinavisch keuken interieur biedt ontzettend veel verschillende mogelijkheden.

Scandinavische woonkeuken

Niet alleen in de woonkamer staat het Scandinavische interieur prachtig, ook een Scandinavische woonkeuken biedt oneindig veel mogelijkheden. Door de kenmerken juist toe te passen creëer je een tijdloze Scandinavische woonkeuken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een kleurenpallet vast te stellen die past bij een Scandinavische keuken stijl. Eigenlijk passen alle pastelkleuren goed bij een Scandinavische keuken. Denk bijvoorbeeld aan zachtroze en lichtblauw om de keuken een goed contrast te geven. De pastelkleuren kun je dan weer combineren met zwarttinten en strakke keukenfronten om het minimalisme van de Scandinavische keuken te behouden. Door bijvoorbeeld witte fronten te combineren met houten accessoires benadruk je de Scandinavische keuken stijl zonder dat het te overheersend wordt. Maar natuurlijk mag de finishing touch van de Scandinavische keuken niet ontbreken. Combineer natuurlijke materialen met hippe accessoires om de Scandinavische woonkeuken af te maken.

Verschillende keukenindelingen

Zoals bij elke keuken heeft ook een Scandinavische woonkeuken verschillende indelingsmogelijkheden. Ga je voor een rechte keuken, L-vormige, U-vormige of parallelle keuken? De indeling van een Scandinavische woonkeuken hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden die het huis biedt. Een parallelle keuken sluit perfect aan bij een Scandinavisch keuken interieur. Dit komt omdat een parallelle keuken zorgt voor een ruimtelijk en open effect. Natuurlijk kunnen de andere keukenindelingen ook prachtig staan bij een Scandinavische keuken stijl. Zolang je goed de verschillen op een rijtje zet kom je uiteindelijk uit bij een Scandinavische keuken die perfect bij het interieur past.

Scandinavische interieur ontdekken bij Flow Lab

Ben jij op zoek naar de ideale woonwinkel om het Scandinavische keuken interieur te ontdekken? Flow Lab heeft maar liefst 2000 m2 aan inspiratie! Voel, bekijk en probeer de mooiste collecties om jouw ideale Scandinavische interieur te creëren. Onze interieurdesigners laten je zien hoeveel mogelijkheden er zijn met onze prachtige designmerken. Kom langs en laat je betoveren!

Deel deze pagina!

Scandinavisch design in hal

Bouclé maakt comeback in het interieur

De tofste Scandinavische meubels van dit moment

Bouclé maakt comeback in het interieur

Bouclé: terug van weggeweest!

Bouclé maakt comeback in het interieur

Interieurdesign trend 2020: Natuurlijk wonen

Interieurdesign trend 2020: Natuurlijk wonen