Landscape Joost
Landscape Joost pastoe

/ Pastoe

Landscape Joost

Met Landscape kan je een kast op maat maken, steeds tussen twee bladen zodat je een vlakke bovenkant hebt, in de bekende Pastoe kleuren en wel 6 lagen hoog. De rompen hebben verschillende maten terwijl de tussenlagen de horizontale vorm accentueert. Door te spelen met die verschillende maten, kleuren en houtsoorten ontstaat er een oogverblindend mooi landschap.

De Pastoe kast Landscape is onderdeel van de Joost Selection serie. Een favoriete selectie van afmetingen, kleuren en afwerkingen.  Landscape bestaat uit gestapelde elementen met open en dichte vakken en tussenliggers. Door de ruime keuze uit kleuren indelingen kunt u zowel een eenvoudige als een opvallend/speelse kast creëren. Ontdek de mogelijkheden van de Pastoe landscape bij ons in de showroom. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Pastoe Design

Over Lanscape

De Landscape is een nieuw ontwerp en door Pastoe ontwikkeld onder leiding van Joost van der Vecht

Het Landscape dressoir Joost van Pastoe is gemaakt van fineerhout en metaal. Het dressoir is 228 cm lang, 45,5 cm diep en 46 cm hoog. De verschillende houten onderdelen hebben een gele, witte of grijze kleur gekregen. Daarnaast zijn ze voorzien van een laklaag. Het onderstel is gemaakt van zwart gepoedercoat metaal. 

Het Landscape dressoir Joost is verkrijgbaar vanaf €

Pastoe Dressoir Landsape Joost
Pastoe Landscape M39

Over Pastoe

Pastoe is een oer-Hollands merk dat vooruitstrevende en eigentijdse meubels produceert met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Gestart in 1913 als kleine timmerfabriek. En nog steeds maakt Pastoe prachtige kasten. De Pastoe Amsterdammer serie – al vanaf 1978 in de collectie van Pastoe –  is misschien wel het bekendste model van dit merk. Direct te herkennen aan de geribbelde deur die je naar boven kunt schuiven en aan de achterkant van de kast verdwijnt. De kernbegrippen van Pastoe zijn eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht en dat is duidelijk terug te zien in de collectie. Het verleden is een inspiratiebron en tegelijkertijd de verplichting om continu te blijven investeren in kwaliteit en vormgeving.

Cees Braakman is een ontwerper die van 1945 tot 1978 aan het hoofd van het Pastoe-ontwerpteam stond. Na de tweede wereldoorlog is hij in Amerika Amerikaans Design en productieprocessen gaan bestuderen. Braakman raakte geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames en introduceerde de eerste moderne ontwerpen bij UMS PasToe. Hierbij werd gebruik gemaakt van de gebogen plywood technieken. Reizen was een grote inspiratiebron. Reizen naar Amerika maar ook naar Japan, waaruit de Japanse Serie is ontstaan.
Het beroemdst is Braakman waarschijnlijk geworden om zijn draadstalen eetkamerstoelen. Deze stoelen waren geïnspireerd op de stoel van Ray en Charles Eames. De stoel werd de SM05 genoemd. Het tijdloze ontwerp maakt de stoel bijzonder. De draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect en de rugleuning zorgt voor een comfortabele zit.

Samen met Tomado is deze beroemde stoel ontwikkeld. Waar TOMADO in 1982 ter ziele is gegaan bestaat de Pastoe nog steeds. Vandaag de dag zijn nog veel producten van Cees Braakman, waaronder de draadstoelen, in productie.

Je vindt de Landscape Joost bij Flow Lab.

Landscape Dressoir
Joost van der Vecht

Over de ontwerper

Joost van der Vecht

Joost van der Vecht is creatief directuer van Pastoe. Onder de naam Joost Selectie brengt hij zijn favoriete selectie van afmetingen, kleuren en afwerkingen onder de aandacht.

Je vindt dit product bij Flow Lab

Get inspired

logo-pastoe

Pastoe

The Storage of your life