/ Functionals

Miller Lounge Chair

Elegant en tijdloos, dat is de Miller fauteuil van Functionals. De Miller fauteuil is het resultaat van traditioneel vakmanschap.

Elke fauteuil is door een zadelmaker gestikt en gepolijst. Het Duitse leer van hoge kwaliteit wordt door de jaren heen alleen maar mooier. De goede ondersteuning van de rug maakt de stoel erg comfortabel. Wil je toch nog net een beetje extra comfort? Combineer de Miller fauteuil dan met de bijpassende Miller voetbank. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Miller Lounge Chair

De Functionals Miller fauteuil is ontworpen door Serener. De fauteuil van Functionals is verkrijgbaar met een zwart of zandkleurig frame van staal. Het leer dat gebruikt wordt is 5 millimeter dik en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkerbruin, cognac en naturel. De Miller fauteuil is leverbaar in een lage (71 cm) en hoge (105) variant.

De Miller lounge fauteuil is verkrijgbaar vanaf €1669,- hocker vanaf €829,-

Over Functionals

Functionals werd in 2009 opgericht door de broers Ad en Simon van Esch. De collectie bestaat inmiddels uit tafels, verlichting, stoelen en accessoires. De broers werken samen met een groot team designers Serener, Roderick Vos, Floris Hovers, Bert Jan Pot en vele anderen. Ze werken allemaal met dezelfde toewijding aan gedurfde ontwerpen met altijd oog voor detail. De producten ogen soms ietwat provocatief, vaak verrassend, maar altijd prachtig. 

De onderdelen worden in kleine fabrieken in Europa en Azië gemaakt en veelal afgewerkt met de hand. In de fabriek en showroom in Goirle worden de onderdelen uiteindelijk samengesteld tot het eindfabricaat. Vanuit hier worden de populaire producten als de Stoklamp en de Lloyd serie getransporteerd naar de klant. Kortom, ouderwets vakmanschap, uitgevoerd in stevige materialen. Alles in het werk gesteld voor producten die een leven lang meegaan. 

Over Serener

Christoph Seyferth, de visionair achter Serener, schuwt de overtuiging dat goed ontwerp uit grote ego’s moet komen. Zijn producten zijn humaan en functioneel, ontworpen voor dagelijks gebruik. De gevarieerde achtergrond van Seyferth omvat beeldende kunst, timmerwerk, architectuur en interieurontwerp, evenals meubeldesign. Hij heeft alles gedaan, van het bouwen van zijn eigen huis tot het ontwerpen van brillen voor Adidas. Het werk van Seyferth heeft een zekere tijdloze kwaliteit, refereert aan de integriteit van doordacht vakmanschap en viert de essentie van pure materialen zoals hout, leer en staal.

Je vindt dit Miller bij Flow Lab.

Get inspired

logo-functionals

Functionals

Onconventionele design meubelen voor kantoor en thuis