/ Hay

J42

De stoel heeft een brede zitting en een frame van multiplex in massief eiken of beuken. Het ontwerp heeft een tijdloze kwaliteit die is gebouwd om duurzaam comfort te bieden. De stoel is verkrijgbaar in geoliede, mat gelakte of gelakte afwerkingen.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over J42

De J42 stoel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er is de uitvoering met een zwart-of witgelakte stoel van beukenhout, of een uitvoering in geolied eiken. De J42 stoel heeft een hoogte van 87 cm, een breedte van 57,5 cm en een diepte van 53,5 cm diep. De zithoogte is 44,5 centimeter.

De J42 is verkrijgbaar vanaf €175,-

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar is inmiddels een hele bekende vertegenwoordiger van het Scandinavisch design wereldwijd. HAY staat voor betaalbaar design om aan te tonen dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het feit dat veel van hun ontwerpen inmiddels klassiekers zijn, denk aan de AAC stoelen serie of de DLM tafels. Wist je dat de letters van de artikelen verwijzen naar de functie ervan? Een tipje van de sluier: door het handvat aan de DLM bijzettafel kun je deze altijd bij je in de buurt houden, Don’t Leave Me! Kun je zelf de andere afkorting ontcijferen?

Je vindt de J42 bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Over Børge Mogensen

Børge Mogensen was een Deens meubelontwerper. Hij ontwierp voor meubelfabrikanten en voor het Designmuseum Danmark in Kopenhagen. Na zijn opleiding tot meubelmaker ging Mogensen vanaf 1936 verder met de studie meubelontwerp aan Danmarks Designskole. Hierna studeerde hij verder aan de Koninklijke Deense Kunstacademie. Na zijn studie begon hij al meteen met verschillende architecten te werken, onder wie Mogens Koch. Ook werkte hij samen met Kaare Klint die in die tijd hoogleraar was voor de kunstacademie. Na de dood van Klint werd Mogensen zijn opvolger als ontwerper van het Designmuseum Danmark.

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.