/ Ligne Roset

Ploum

De Ploum bank is de uitkomst van veel onderzoek naar comfort. Het resultaat is een interessante combinatie van twee materialen: een rekbare bekleding en extreem zacht schuim. Deze samenstelling, samen met de werkelijk ruime afmetingen van de Ploum-banken, zorgt voor uiterst comfort en biedt plaats aan allerlei manieren van zitten, strekken of zelfs liggen. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Ploum

De grote contactflexibiliteit die samen gaat met een vrije vorm, maakt Ploum tot een echt nest: in feite zijn alle standen hier mogelijk, waarbij de rug en het hoofd hetzelfde zachte voeling genieten, ongeacht welk deel van de stoel het omtrent, ook de armen. 

De basis van de Ploum is van een stalen buizen en draad. Het overtrek is gemaakt van een geweven stof die royaal doorgestikt is. Wat wel belangrijk is is dat items die gestoffeerd zijn met MOOD geen diagonale stiksels hebben in de vier binnenhoeken van de zitting / rugleuning. Deze hebben maar één ritssluiting aan de achterkant van de rugleuning. Het overtrek is niet verwijderbaar.

 

Over Ligne Roset

Het Franse Ligne Roset is opgericht in 1860 als fabrikant van o.a. kamerschermen en wandelstokken. Vanaf 1950 zijn daar ook meubels bijgekomen. In de jaren 70 is Ligne Roset een samenwerking aangegaan met binnenhuisarchitect Michel Ducaroy die voor hen de Togo heeft ontworpen. Dit model heeft Ligne Roset op de kaart gezet als top design merk op meubelgebied.

Inmiddels werkt Ligne Roset samen met vele bekende top designers die samen met het merk een prachtige collectie luxe, tijdloze meubels hebben gecreëerd. Veel modellen van dit merk vind je ook terug in luxe hotels zoals het Hotel Molitor in Parijs.

 

 

Bezoek Flow Lab

Over Designers R. & E. Bouroullec

Erwan en Ronan Bouroullec, geboren in 1976 en 1971, zijn samen gaan werken in 1997. Hun aandacht om alleen aan ontwerpen te werken als ze ze zowel bijzonder als inspirerend vinden, heeft zowel commercieel als opmerkzaam succes opgeleverd. 

Ontwerpen bevatten werken in opdracht van Vitra, Cappellini, Issey Miyake, Magis, Ligne Roset, Habitat en de Kréo Gallery. Daarnaast werken ze aan architectuur projecten, zoals het Floating House, in opdracht van Le centre d’Art de Chatou.

Hun projecten worden tentoongesteld in veel collectieve of solotentoonstellingen zoals Ronan en Erwan Bouroullec in het London Design Museum. Er werden twee solotentoonstellingen gehouden in het Museum of Contemporary Art in Los Angeles en in het Boijmans Museum of Art in Rotterdam in 2004.

 

Get inspired

Ligne Roset

Tijdloze, luxe elegantie.