/ Hay

Result Chair

Oorspronkelijk is de Result Chair ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld in de jaren ’50. tijdens hun werk bij Ahrend in de jaren ’50. In 2017 is de collectie opnieuw uitgebracht door Hay en Ahrend

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over de Result Chair

De Result Chair heeft een eiken zitting en rugleuning en een dun onderstel van staalplaat, hierdoor is de stoel voorzien van maximale flexibiliteit, lichtheid en sterkte. De Result Chair is verkrijgbaar in verschillende houtuitvoeringen en basiskleuren.

De Result Chair  is verkrijgbaar vanaf €259,-

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar is inmiddels een hele bekende vertegenwoordiger van het Scandinavisch design wereldwijd. HAY staat voor betaalbaar design om aan te tonen dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het feit dat veel van hun ontwerpen inmiddels klassiekers zijn, denk aan de AAC stoelen serie of de DLM tafels. Wist je dat de letters van de artikelen verwijzen naar de functie ervan? Een tipje van de sluier: door het handvat aan de DLM bijzettafel kun je deze altijd bij je in de buurt houden, Don’t Leave Me! Kun je zelf de andere afkorting ontcijferen?

Je vindt de Result bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Over Friso Kramer and Wim Rietveld

Wim Rietveld en Friso Kramer zijn allebei Nederlandse ontwerpers.  Wim Rietveld was een industriële meubel ontwerper. Friso Kramer studeerde Interieurontwerp aan het Instituut voor Toegepaste Kunst in Amsterdam. Beide gingen werken bij De Cirkel en hier hebben de ontwerpers samen een aantal iconische ontwerpsamenwerkingen gemaakt.

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.