/ String

String pocket wandplanken

Het populaire String systeem is in 1949 ontworpen door de Zweedse architect Nisse Strinning. Het uitgangspunt van String is flexibiliteit. Het systeem is eenvoudig aan te passen of uit te breiden door het toevoegen van een extra plank, kastje of ander accessoires. De variatie mogelijkheden zijn eindeloos.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over String Pocket

String Pocket is een minimalistisch wandsysteem gemaakt van hout of mdf in combinatie met staal. Het is een multifunctioneel systeem dat je kunt gebruiken voor alles.

Een pocket is 60 cm breed en 50 cm hoog, de diepte is 15 cm. Is dit niet genoeg voor jouw spullen? Geen probleem want je kunt er gewoon nog meer pockets aan toevoegen en je eigen speelse of strakke combinatie maken.

Flow Lab heeft diverse voorbeelden hangen en een aantal kleuren kunnen direct uit voorraad geleverd worden.

Biedt het String Pocket systeem toch niet voldoende mogelijkheden voor je? Geen probleem, kijk dan even bij het String kastensysteem met z’n eindeloos veel mogelijkheden.

Over Nisse Strinning

String staat bekend om de Scandinavische stijl.

Nisse Strinning (1917-2006) was een Zweedse architect en ontwerper en was het best bekend voor het String-boekenreksysteem dat hij in 1949 ontwierpen. Zoals zoveel tijdloze ontwerpen kwam het idee tot stand vanuit een eigen behoefte voor in de winkel van zijn vrouw Kajsa Strinning.

In de jaren 1940 studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm. Al als student ontwierp hij een afdruiprek bestaande uit met kunststof beklede metalen draden. Samen met zijn vrouw ontwierp hij veel plastic items in de jaren 1960 en 1970. Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch Modern design en het String Shelving System als een moderne hedendaagse designklassieker.

Nadat het String systeem een aantal jaren uit beeld was verdwenen hebben de huidige eigenaren van String – toen Nisse Strinning al op hoge leeftijd was – de licentie overgenomen en het systeem opnieuw geïntroduceerd en vele kleuren en gebruiksmogelijkheden aan het systeem toegevoegd.

Je vindt String bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Get inspired

logo-string

String

String Furniture, een prachtige modulair kastensysteem waarmee je jouw droomkast kunt samenstellen