/ Petite Friture

Tidelight

De Tidelight is een glazenlamp gemaakt van dik glas zodat je hem zowel op een kast als op de vloer kan plaatsen. Het geribbelde glas geeft een sfeervol effect in elke ruimte.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Tidelight

Of je nou de Tidelight op een dressoir of op de grond plaats als sfeerverlichting, deze allemansvriend maakt jou donkere hoek sfeervoller. Door het dikke glas en de ribbels die erin verwerkt zijn geeft het een speels effect in de ruimte. Wist je dat het ontwerp gepasseerd is op een koplamp van een klassieke auto? Dankzij het stevige glas en de kurk aan het einde kan je hem leuk in de hoek van de kamer zetten.

Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren.

De Tidelight is verkrijgbaar vanaf €245,- 

Over Petite Friture

Petite Friture is een frans bedrijf dat in 2009 is opgericht door Amélie du Passage. Inmiddels zijn meer dan 30 ontwerpers verbonden aan dit merk. Hun uitgangspunt is dat het design zowel mooi als functioneel moet zijn. De collectie is sinds 2009 flink uitgebreid en bestaat uit verlichting, woonaccessoires en kleinmeubels. De collectie omvat kleurrijke items met unieke vormen. Elk design vertelt een eigen verhaal.

Je vindt Tidelight bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Over Pierre Favresse

Pierre Favresse, geboren in 1979, studeerde meubelmakerij aan de Boulle Art School, gevolgd door zich te specialiseren in design aan Les Arts Decoratifs in Parijs. Na ervaring opgedaan te hebben in zijn vijf jaar samenwerking met Mathieu Lehanneur in de functie van ontwerper en bureau-directeur, richtte hij in 2010 zijn eigen studio op. Sinds 2011 is hij creatief directeur bij Habitat. In 2011 werkte hij samen met Petite Friture om Tidelight te creëren, een vloerlamp die inspiratie put uit de technieken en codes die in de auto-industrie worden gebruikt.

Get inspired

Petite Friture

Ontdek de leuke collectie van Petite Friture bij Flow Lab