/ Hay

Uchiwa

Uchiwa Quilt van HAY is een ruime fauteuil die zijn zachtheid en open vormen heeft afgeleid van een traditionele Japanse waaier: gul en uitnodigend!

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Uchiwa

De inspiratiebron voor deze bijzondere  minimalistische fauteuil was de Japanse handwaaier. Het idee achter deze handwaaier is terug te zien in de vouw in de achterzijde van de fauteuil. De ontwerpers wilden een stoel creëren die zich open zou vouwen en dat resulteerde in een kuip die zich lijkt te ontvouwen. De hoge kuip geeft een intiem gevoel en maakt het heel aanlokkelijk om met een goed boek weg te kruipen in de stoel. Is dit de eyecatcher die jij nog zoekt in je Scandinavisch interieur? 

De Hay Uchiwa fauteuil is ontworpen door Doshi Levien. De fauteuil heeft een breedte van 87,2 cm, een diepte van 86,6 cm en een hoogte van 106,2 cm. De zithoogte is 37,8 cm hoog. De stoel is gemaakt van gegoten polyurethaan waarvan de binnen en buitenkant gestoffeerd kan worden in verschillende stofsoorten. De poten zijn verkrijgbaar in gezeept eiken, zwart eiken of grijs eiken. 

De Uchiwa is verkrijgbaar vanaf €1215,00

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar heeft inmiddels een ruim assortiment stoelen, tafels en kasten. Maar ook woonaccessoires als kussens, vloerkleden, barkrukken en banken en fauteuils. HAY toont aan dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design.

Je vindt de Uchiwa bij Flow Lab.

Bezoek Flow Lab

Over Doshi Levien

Doshi Levien is een ontwerpstudio in Londen, opgericht in 2000 door Nipa Doshi (1971) en Jonathan Levien (1972). Doshi groeide op in India en studeerde aan het National Institute of Design, terwijl Jonathan, die uit Schotland komt. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd in het creëren van ontwerp dat zowel technisch geavanceerd is als doordrongen is van culturele resonantie. Ze zijn internationaal geprezen om hun werk en werden in 2008 bekroond met de prestigieuze Future Legends of Design van het Cooper Hewitt National Museum of Design in New York.

Je vindt dit product bij Flow Lab en Flow Living

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.