De Vision van Pastoe
Pastoe Vision Kast

/ Pastoe

Vision

Vision & Boxes is jouw eigen compositie: ontwerp je eigen kast en laat hem meegroeien met de veranderingen in je leven. Het Vision systeem heeft meer dan 100 componenten en oneindig veel mogelijkheden. Het is ontwikkeld voor aan de wand en er zijn ook diverse uitvoeringen met een frame. Vision is ontworpen vanuit de filosofie om een kast als compositie deel van de architectuur te laten zijn. Alle kleurcombinaties zijn mogelijk en met de configurator kan je thuis een compositie uitwerken.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Pastoe Vision Kasten Serie Pastoe
Vision Kasten

Over Vision

Het Vision systeem is ontworpen door Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer en heeft over de jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het onderscheid zich door de grote verscheidenheid en de typerende afgeschuinde voorzijde, waar de deur of lade in valt. Met de oneindige mogelijkheden is gebrek aan fantasie de enige beperking.

De Vision is verkrijgbaar vanaf €

Vision Plankcombinatie

Over Pastoe

Pastoe is een oer-Hollands merk dat vooruitstrevende en eigentijdse meubels produceert met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Gestart in 1913 als kleine timmerfabriek. En nog steeds maakt Pastoe prachtige kasten. De Pastoe Amsterdammer serie – al vanaf 1978 in de collectie van Pastoe –  is misschien wel het bekendste model van dit merk. Direct te herkennen aan de geribbelde deur die je naar boven kunt schuiven en aan de achterkant van de kast verdwijnt. De kernbegrippen van Pastoe zijn eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht en dat is duidelijk terug te zien in de collectie. Het verleden is een inspiratiebron en tegelijkertijd de verplichting om continu te blijven investeren in kwaliteit en vormgeving.

Cees Braakman is een ontwerper die van 1945 tot 1978 aan het hoofd van het Pastoe-ontwerpteam stond. Na de tweede wereldoorlog is hij in Amerika Amerikaans Design en productieprocessen gaan bestuderen. Braakman raakte geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames en introduceerde de eerste moderne ontwerpen bij UMS PasToe. Hierbij werd gebruik gemaakt van de gebogen plywood technieken. Reizen was een grote inspiratiebron. Reizen naar Amerika maar ook naar Japan, waaruit de Japanse Serie is ontstaan.
Het beroemdst is Braakman waarschijnlijk geworden om zijn draadstalen eetkamerstoelen. Deze stoelen waren geïnspireerd op de stoel van Ray en Charles Eames. De stoel werd de SM05 genoemd. Het tijdloze ontwerp maakt de stoel bijzonder. De draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect en de rugleuning zorgt voor een comfortabele zit.

Samen met Tomado is deze beroemde stoel ontwikkeld. Waar TOMADO in 1982 ter ziele is gegaan bestaat de Pastoe nog steeds. Vandaag de dag zijn nog veel producten van Cees Braakman, waaronder de draadstoelen, in productie.

Je vindt de Vision bij Flow Lab.

Pastoe Vision Kasten Systeem
ierre Mazairac en Karel Boonzaaijer

Over de ontwerpers

Het Vision systeem is ontworpen door Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer en heeft over de jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het onderscheid zich door de grote verscheidenheid en de typerende afgeschuinde voorzijde, waar de deur of lade in valt. Met de oneindige mogelijkheden is gebrek aan fantasie de enige beperking.

Karel Boonzaaijer en Pierre Mazairac

Pierre Mazairac is nationaal en internationaal bekend geworden met de vele ontwerpen die hij in de periode 1972 tot 1980 bij de meubelfabriek voor Pastoe ontwikkelde en van 1980 tot 1992 bij zijn eigen studio Mazairac en Boonzaaijer & partners.

In Nederland vormde Pierre Mazairac in de jaren zeventig en tachtig samen met Karel Boonzaaijer en Arnold Merckx “de harde kern van de Nederlandse vormgevers van functionele zitmeubels”. Hij heeft door zijn meubelontwerpen Nederland in de jaren zeventig en tachtig internationaal weer op de kaart gezet.

Zijn meubels zijn gepresenteerd tijdens diverse internationale meubelbeurzen, zoals de internationale meubelbeurzen in Keulen en Milaan, en hebben zelfs tot in Japan de aandacht getrokken. Pierre Mazairac heeft voor zijn ontwerpen diverse prijzen gewonnen.

Je vindt dit product bij Flow Lab

Get inspired

logo-pastoe

Pastoe

The Storage of your life