/ Functionals

Wandela

Iedereen die een Wendela heeft geprobeerd, zal je vertellen dat het buitengewoon comfortabel is. Het is gemaakt van gegoten beukenlagen, een benadering die tegelijkertijd de stoelflexibiliteit en ondersteuning biedt.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Wendela

De compacte, lichtgewicht Wendela-stoel van Serener verenigt prachtig materialen en productietechnieken uit verschillende tijdperken. De beuken zitting is gemaakt van een vorm die oorspronkelijk werd geproduceerd in de jaren 1950. Het zit op een moderne aluminium voet. Ondertussen, de zichtbare verbinding tussen de stoel en base referenties schrijnwerk gebruikt door timmerlieden voor eeuwen.

De aluminium basis van de Wendela is nu verkrijgbaar in wit, lichtblauw, parallel, roest, goud, zwart en donkergrijs. Kies ofwel donkere beuk of lichte beuk voor de houten stoel.

De Wendela chair  is verkrijgbaar vanaf €,-

Over Functionals

Functionals werd in 2009 opgericht door de broers Ad en Simon van Esch. De collectie bestaat inmiddels uit tafels, verlichting, stoelen en accessoires. De broers werken samen met een groot team designers zoals Serener, Roderick Vos, Floris Hovers, Bert Jan Pot en vele anderen. Ze werken allemaal met dezelfde toewijding aan gedurfde ontwerpen met altijd oog voor detail. De producten ogen soms ietwat provocatief, vaak verrassend, maar altijd prachtig. De onderdelen worden in kleine fabrieken in Europa en Azië gemaakt en veelal afgewerkt met de hand. In de fabriek en showroom in Goirle worden de onderdelen uiteindelijk samengesteld tot het eindproduct. Vanuit hier worden de populaire producten als de Stoklamp en de Lloyd serie gereedgemaakt voor de klant, voor een leven lang plezier.

Je vindt de Wendela bij Flow Lab

Over Christoph Seyferth

Serener, oftewel Christoph Seyferth, heeft bekende producten ontworpen voor Functionals. Zo komen de Functionals Lloyd tafel, Wendela stoel en Hooks kapstokken van zijn hand. Een Serener product gedraagt zich als een goed stuk gereedschap: gebruikt en gekoesterd om de mogelijkheden die het biedt.

Get inspired

logo-functionals

Functionals

Onconventionele design meubelen voor kantoor en thuis